Mali slatki zalogaji za svaku priliku.
Sastojci:
– 2 bjelanjka
– 100 g šećera u prahu
– 100 g naribane crne čokolade
– 200 g mljevenih pečenih lješnjaka
– 2 vrećice vanilin šećera
– 60-80 g mljevenog keksa
– 3 žlice ruma
Glazura:
– 200-300 g bijele čokolade
– 5-6 žlica ulja
– čokoladne mrvice ili sjeckani lješnjak, po želji
Priprema:
Umutiti mikserom bjelanjke i šećer u prahu. Kada se formira čvrsta pjena, u posudu dodati ostale sastojke i miješati dok ne dobijete homogenu smjesu.
Od smjese raditi kuglice i preliti glazurom.
Glazuru ćete napraviti tako što ćete otopiti bijelu čokoladu na pari s uljem, pa preliti kuglice.
Dok je čokolada još topla posuti čokoladnim mrvicama ili sjeckanim pečenim lješnjacima.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!