Recept: Pohano meso s krušnim mrvicama i sirom

Cooking 05. velj 202108:54 > 08:56 0 komentara
meso, pohano meso, piletina, krumpir, pomfrit, ketchup, kečap, ručak, jelo, obrok, tanjur
Pixabay/ilustracija

U većoj plastičnoj vrećici pomiješajte brašno i ostatak začina pa u njih ubacite piletinu. Zatvorite vrećicu i dobro protresite kako biste detaljno prekrili meso ovom mješavinom...

Pohana piletina kulinarski je klasik koji se jede u mnogim hrvatskim domaćinstvima.

Donosimo vam recept za pečene šnicle koji sadrže manje masnoće iako u korici imaju sir parmezan.

Sastojci za 6 osoba:

  • 3 pileća prsa
  • 3 jaja
  • 100 grama brašna
  • 200 grama krušnih mrvica
  • 100 grama naribanog parmezana
  • ½ čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica mljevene paprike
  • sol i papar po želji

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Narežite pileća prsa na trake debljine oko jednog centimetara (svako na 5 do 6 komada), posolite ih i popaprite po želji.

3. U većoj plastičnoj vrećici pomiješajte brašno i ostatak začina pa u njih ubacite piletinu. Zatvorite vrećicu i dobro protresite kako biste detaljno prekrili meso ovom mješavinom.

4. Tako pripremljene pileće trakice panirajte s jajetom i krušnim mrvicama u koje ste dodali naribani parmezan.

5. Stavite paniranu piletinu na lim za pečenje i pecite oko dvadesetak minuta sa svake strane dok meso ne dobije zlatno-žutu koricu. Poslužite uz salatu i omiljeni prilog.

Dobar tek!

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!