Recept: Piletina na španjolski način

Cooking 21. lip 202108:16 0 komentara
Shutterstock

Ovaj recept spaja ljuti ajvar i slatki med.

Sastojci za 4 osobe:

– 2 žličice maslinovog ulja
– 4 manja komada pilećih prsa s kožom
– 1 luk
– 2 češnja češnjaka
– 100 g kobasice
– 4 žličice ljutog ajvara
– 250 g crvene paprike
– 160 g riže
– 100 g zelenih maslina punjenih paprikom
– svježi peršin

Priprema

1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite pileća prsa i ispecite ih sa svih strana.

2. Izvadite ih, a u masnoću od pečenja dodajte nasjeckani luk, češnjak, nasjeckane kobasice i dinstajte nekoliko minuta dok luk ne omekša.

3. Dodajte ajvar, vratite piletinu i dodajte na trakice narezanu papriku, a zatim rižu. Sve zajedno pecite, uz malo vode i dinstajte da riža omekša.

Posluživanje

U gotovo jelo dodajte masline, pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Savet

U rižu prije dinstanja možete dodati 1 – 2 žličice šećera ili meda.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!