Popečci od krumpira lagan su ljetni ručak.
Sastojci:
– 2 veća krumpira
– 1 veće glavice luka
– 2 jaja
– 1 žličica soli
– 1 žličica papra
– 2-3 žlice mekog brašna
– chili ili slatka mljevena paprika, po ukusu
– 100 g krušnih mrvica
Priprema:
Krumpir i luk oguliti, a zatim naribati krumpir i luk posebno.
Kada krumpir pusti vodu, iscijedite ga i pomiješajte s lukom. Dodajte jaja, začine po ukusu i brašno te sve dobro sjediniti.
Od smjese napravite popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice te ispržite na ulju dok ne porumene. Vadite ih na papirnati ručnik kako bi on upio višak masnoće.
Poslužiti toplo, uz komad šunke ili slanine i krišku domaćeg sira.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!