Recept: Posni kroasani

Cooking 18. pro 202107:56 0 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Posni kroasani, prazni ili punjeni, jednako su dobri.

Sastojci:

Tijesto:

– 500 g brašna

– 1,5 dl bijelog vina

– 1,5 dl vode

– 20 g kvasca

– 1 žličica šećera

– 3 žlice ulja

– 1 žličica soli

– 1/2 praška za pecivo

– posni margarin za premazivanje

Punjenje:

– po želji tunjevina, ajvar ili džem

Priprema:

Kvasac i šećer preliti sa 1/2 dl mlake vode i ostaviti da se digne.

Od brašna odvojiti dvije žlice i ostaviti  da se premijesi tijesto.

Izmiješati brašno, sol i prašak za pecivo. Vino i 1 dl vode zagrijati da bude mlako.

U posudu u kojoj će se mijesiti staviti kvasac, dodati vino i vodu i izmiješati. Brašno dodavati postepeno i umijesiti glatko tijesto, koje ne treba stajati.

Radnu površinu posuti s malo brašna, premijesiti tijesto i podijeliti ga na osam loptica.

Svaku lopticu istanjiti u krug, premazati margarinom sobne temperature, osim zadnje i slagati jednu na drugu.

Premazano tijesto posuti brašnom i istanjiti u krug promjera oko 45 centimetara.

Izrezati na 16 jednakih dijelova, puniti ili ostaviti prazne, po želji, pa urolati.

Slagati u pleh obložen papirom za pečenje, pa ostaviti na toplom 40-50 minuta da narastu.

Istopiti malo margarina, pred pečenje premazati i posuti sjemenkama po želji.

Peći na 200 stupnjeva da fino porumene.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!