Jednostavna tjestenina s bosiljkom, slaninom i limunom.
Sastojci:
– 1 pakiranje tjestenine po izboru
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– limunov sok
– sol, papar
– 3 žlice parmezana
– bosiljak
– 2 češnja češnjaka
– 4 žlice maslinovog ulja
– 20 g suhe slanine
– peršin
– 1 žličica suhog biljnog začina
Priprema:
Slaninu isjecite na sitne kocke.
Pripremite mješavinu od bosiljka: izgnječite češnjak, dodajte bosiljak, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, pa sve dobro izmiješajte.
Tjesteninu kuhajte u slanoj vodi.
U većoj posudi na malo ulja prepecite slaninu, pa dodajte suhi biljni začin, a zatim dodajte malo limunovog soka i pomiješajte s kuhanom tjesteninom i mješavinom bosiljka.
Zatim dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, vrhnje i sjeckani peršin, još malo kuhati da se sve lijepo sjedini.
Jelo poslužite toplo posuto parmezanom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!