Pravi ljetni ručak gotov za 15 minuta.
Sastojci:
(za 4 porcije)
– 500 g tjestenine po želji
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1 žlica maslaca
– 500 g brokule, grubo nasjeckane
– 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
– sok od jednog limuna
– 120 ml pavlake za kuvanje
– 45 grama naribanog parmezana
– sol, papar
– 3 žlice sjeckanog svježeg bosiljka
Priprema:
U kipuću posoljenu vodu stavite tjesteninu i kuhajte dok ne postane „al dente“.
Dok se tjestenina kuha zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi.
Dodajte brokulu i pržite dok ne pusti miris, oko pet minuta, a zatim češnjak i sok od limuna pa pržite dok sastojci ne puste miris, oko minute.
Dodajte vrhnje i pustite da provrije. Zatim dodajte parmezan.
Procijedite tjesteninu i dodajte je u umak, dobro mešajući da se sve lijepo sjedini.
Začinite soli i paprom pa ukrasite bosiljkom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!