Recept: Tjestenina s piletinom i gljivama

Cooking 31. sij 202115:16 0 komentara
tjestenina, ručak
Foto: Shutterstock

Ukusan ručak koji se lako priprema.

Sastojci:

– pileće bijelo meso

– 100 g šampinjona

– 100 g poriluka

– 200 ml vrhnja za kuhanje

– sol, papar

– ulje

– žličica kurkume

– tjestenina po izboru

Priprema:

Tjesteninu kuhati u slanoj vodi.

Dok se tjestenina kuha, pripremiti meso i gljive.

Bijelo meso isjeći na kocke, a šampinjone na listiće. Poriluk isjeći na kolute.

Na ulju propržiti meso i šampinjone, pa dodati poriluk.

Dodati soli i papra po ukusu.

Kada tjestenina bude kuhana, procijediti je i ostaviti sa strane.

U piletinu i šampinjone dodati vrhnje za kuhanje, zatim kurkumu i pustiti da proključa.

Tjesteninu staviti u tanjur, pa preliti sosom od vrhnja, gljiva i mesa.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!