Ukusan ručak koji se lako priprema.
Sastojci:
– pileće bijelo meso
– 100 g šampinjona
– 100 g poriluka
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– sol, papar
– ulje
– žličica kurkume
– tjestenina po izboru
Priprema:
Tjesteninu kuhati u slanoj vodi.
Dok se tjestenina kuha, pripremiti meso i gljive.
Bijelo meso isjeći na kocke, a šampinjone na listiće. Poriluk isjeći na kolute.
Na ulju propržiti meso i šampinjone, pa dodati poriluk.
Dodati soli i papra po ukusu.
Kada tjestenina bude kuhana, procijediti je i ostaviti sa strane.
U piletinu i šampinjone dodati vrhnje za kuhanje, zatim kurkumu i pustiti da proključa.
Tjesteninu staviti u tanjur, pa preliti sosom od vrhnja, gljiva i mesa.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!