Recept: Tjestenina s povrćem i slaninom

hrana, tjestenina,pasta, špagete, prehrana, ručak
Foto: Pixabay / ilustracija

Ručak koji se lako priprema i veoma je ukusan.

Sastojci:

– 4 tanke šnite slanine

– 1/4 glavice crvenog luka

– 1/2 crvene ili žute paprike

– 1 ljuta papričica

– malo peršina

– 1/2 limuna

– 1 mala rajčica

– malo parmezana

– 250 g špageta ili druge vrste tjestenine

Priprema:

Slaninu isjeći na sitne komadiće. Luk isjeći na tanke šnite kao i papriku.

Iz ljute papričice izvaditi sjemenke i isjeći na tanke kolutiće. Usitniti peršin. Iscijediti limun.

Rajčicu isjeći na četvrtine i izvaditi mekanu sredinu. Koru koja tako ostane isjeći na tanke šnite.

Staviti vodu za špagete, s malo soli. Kada voda proključa, ubaciti špagete.

U tavu sipati maslinovo ulje, pa kada se ulje zagrije dodati luk. Promiješati, pa dodavati jedno za drugim slaninu, ljutu papričicu i papriku.

Dodati žlicom vodu iz posude u kojoj se kuhaju špagete, da se sastojci dalje nastave dinstati.

Malo prije nego što budu skroz gotove, špagete prebaciti u tavu i promiješati. Dodati peršin i ponovo promiješati, pa dodati sok od pola limuna, zatim parmezan.

Poslužiti toplo.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!