
Za razliku od nekih starih kupovnih keksa koji su danas rijetkost, ovi se i dalje mogu pronaći na policama trgovina, ali ništa ne može zamijeniti domaću verziju.
Oglas
Recept je jednostavan za pripremu, a rezultat su keksi koji će vas oduševiti već pri prvom zalogaju.
Sastojci za tijesto
- 500 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica praška za pecivo
- 200 g maslaca
- 200 g kiselog vrhnja
Za nadjev
- 200 g džema od smokava
- 2 žlice mljevenog keksa
Priprema
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo.
U smjesu suhih sastojaka dodajte maslac narezan na kockice i kiselo vrhnje, piše Klix.
Umijesite prhko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji.
U drugoj zdjeli pomiješajte džem od smokava i mljevene kekse. Ovisno o gustoći džema, dodajte mljevene kekse tako da smjesa ne bude previše tekuća i da ne iscuri iz štrudli tijekom pečenja. Nadjev prebacite u vrećicu za ukrašavanje kolača ili u vrećicu za zamrzavanje.
Tijesto ravnomjerno razvaljajte na papiru za pečenje na dimenzije približno 40 × 40 cm.
Razvaljano tijesto podijelite na 5 jednakih traka. Pomoću vrećice po sredini svake trake istisnite jednak sloj nadjeva.
Svaku traku pažljivo zatvorite s obje strane tako da nadjev ostane unutar tijesta. Prstima nježno pritisnite rubove kako bi štrudle bile dobro zatvorene. Zatim ih okrenite tako da rub bude s donje strane.
Oblikovane štrudle premjestite na lim za pečenje zajedno s papirom za pečenje. Izrežite ih na komade jednake dužine. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas