Recept za tortilje s tikvicama i dvije vrste sira

Cooking 11. srp 202309:43 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Tortilje koje možete jesti u bilo koje doba dana.

Sastojci

– 1 srednji crveni luk

– 2 srednje tikvice

– 200 g kuhanog kukuruza

– 2 velika jajeta

– 200 g ribanog sira

– 50 g ribanog parmezana

– 4 velike tortilje

– sol, papar

– maslinovo ulje

Priprema

Crveni luk sitno isjeckati. Propržite ga na dvije-tri žlice maslinovog ulja. Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i isjeckali na manje kockice ili trakice.

Posolite, poprite i dinstajte luk i tikvice pet minuta.

Umutite jaja i nalijte u zdjelu s tikvicama i lukom. Kada su jaja skuhana, sklonite sa štednjaka i dodajte kuhani kukuruz i parmezan pa promiješajte.

Pripremite veliku tavu i u nju nalijte malo maslinovog ulja i zagrijte na srednje visokoj temperaturi.

Jednu tortilju stavite na tanjur, pospite je s malo ribanog sira, namažite polovicom mješavine tikvica i jaja, ponovo pospite sirom i prekrijte drugom tortiljom.

Pažljivo prebacite tortilje u tavu i prvo pecite na jednoj strani dvije do tri minuta. Zatim prebacite na drugu stranu i također pecite dvije do tri minute dok se sir ne počne topiti.

Prilikom pečenja slobodno malo pritisnite tortilje kako bi se lakše zalijepile. Ponovite postupak s preostalim tortiljama i filom.

Kada tortilje budu pečene, isijecite ih na trokute i poslužite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!