Postoji ispravan i pogrešan način razbijanja jaja, a ispravan način ne uključuje korištenje zdjele.
Većina prihvaća metodu razbijanja jaja o zdjelu ili tavu, ali to nije najbolji način. Postoji “mnogo bolji (i sigurniji) način za pravilno razbijanje jaja“, prema kuharskim stručnjacima.
Potrebna vam je samo ravna površina. Stručnjaci su objasnili zašto je važno pravilno razbiti jaje. Kažu kako razbijanje jaja o zdjelu ili tavu može gurnuti ljuske u jaje. To znači da je i veća vjerojatnost da ćete te ljuske unijeti u hranu, a također može izazvati problem sa sigurnošću hrane. Bilo koja bakterija s vanjske strane jaja može kontaminirati unutrašnjost.
“Cilj razbijanja jaja je da jaje pukne jednim, čvrstim pokretom, lako se otvori, a žumanjak i bjelanjak iskliznu van, izbjegavajući da se ljuska rasprsne u milijun komadića”, kažu.
Iako se slažu da korištenje tvrdog predmeta poput zdjele može funkcionirati, tvrde da je korištenje ravne površine manje riskantno, piše The Mirror.
“Bolja metoda je da jaje samouvjereno udarite o ravnu površinu, poput pulta. Manje je vjerojatno da će ova metoda rezultirati slomljenim žumanjcima ili ljuskom jajeta koji će završiti u zdjeli ili tavi.”
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!