"Sve o muškarcima" Mire Gavrana premijerno izvedena u Lisinskom

Kultura 26. ruj 201921:59 > 22:00
Borna Filic/PIXSELL

Predstava Mire Gavrana "Sve o muškarcima", u režiji Mladene Gavran, u četvrtak je premijerno izvedena u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Radnja ove dinamične jednočinke smještena je u današnji Zagreb, a muški svijet s puno humora i neočekivanih sukoba u predstavi razotkrivaju trojica mladih glumaca – Vedran Komerički, Tomislav Krstanović i Rade Radolović, tumačeći svaki po nekoliko različitih uloga.

Kako ističu iz Teatra Gavran, karakteristika teksta su brzi dijalozi i izmjena dramskih i humornih pasaža karakteristika su ovog teksta, koji pruža velike mogućnosti za glumačke transformacije.

Predstava “Sve o muškarcima” prvi put je izvedena 2006. u slovačkom gradu Trnavi i imala je ukupno 18 premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira do Moskve. Samo u Pragu, imala je više od 500 repriznih izvedbi, u Krakowu više od 400, a do sad ju je u svijetu vidjelo više od pola milijuna ljudi.

Režije teksta napisanog 2005., prihvatila se Mladena Gavran, koja je prošle godine režirala i Gavranov tekst “Sve o ženama”. Scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, a kostime Danica Dedijer. Scenski pokret oblikovala je Tihana Strmečki, svjetlo Mario Vnučec, a izbor glazbe potpisuje Neven Zebić.

Teatar Gavran osnovan je 2002. godine, a prva premijerna izvedba bila je monokomedija “Hotel Babilon”. Kazalište u prosjeku svake godine izvede jednu premijernu predstavu i stotinjak repriza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.