VIDEO Ivanka i Mrle za N1: Mi ćemo poletjeti, pa makar nam to bio zadnji let

Kultura 03. tra 202012:58 > 13:28
Igor Kralj/PIXSELL

Gosti N1 Studija uživo bili su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Kako provode dane u izolaciji, što im najviše nedostaje samo su neka od pitanja koje smo postavili ovom živopisnom glazbenom paru, a osim zanimljivih odgovora počastili su nas i s glazbenim brojem

“Mi smo naviknuli jer taj tip glazbe za film i kazalište inače radimo dosta od kuće pa nismo na prvu ni skužili da je neka promjena. Sreća je da imamo uređaje da možemo online biti s obožavateljima”, opisuje Ivanka Mazurkijević kako joj izgleda život u vrijeme koronavirusa.

“Svaki dan mi dođe neki drugi gospodin tako da nisam sama”, odgovora na pitanje kako provodi izolaciju s Mrletom.

“Hoće li se nas umjetnika sjetiti Ministarstvo kulture ne znamo, ali mi ćemo poletjeti, pa makar nam to bio zadnji let.

Tanki su nam živci pa je važno i da novinari paze da vijesti budu točne. Izgleda kao neki treći svjetski rat s nevidljivim virusom protiv kojeg se borimo našminkani, nekakv čudan moment”, kaže Ivanka Mazurkijević.

Damir Martinović Mrle pak nastavlja da preko Skypea snimaju spot za Let 3. “Meni publika jako fali, to mi jedino fali, drugo mi je sve po starom. Inače smo puno kući i puno radimo od kuće, ali naviknuo sam da svaki vikend odemo negdje svirati, ali sada kada nema kontakta s publikom to mi fali, mi se volimo rukovati i grliti”, kaže Mrle.

Ivanka dodaje da ona ima manje publike Let 3 pa im svima zna OIB-e, tako i točno zna tko joj fali.

Na pitanje hoće li uspjeti zaraditi Mazurkijević i Mrle šale se pa kažu da neće biti problema jer novaca nema. “Bilo bi dobro da se vrate mecene i onda te zovu pa radiš s njima za lovu”, kaže Ivanka i nastavlja da joj nedostaju ljudi s kojima su bili kreativni. Ivanka je nominara za Porina pa misli da se sve ovo dogodilo jer je postojala realna šansa da ga osvoji.

Najavili su i Kišne razdragance 2, ali kroz pola godine jer sada rade na glazbi za jedan film u kojem su hrvatski tamburaši banda koja je ukrala zlatni kulen.

Za inspiraciju Kaluđerice bez nosa Mrle kaže da je ona prilagodljiva i pretvara se iz lika u lik ovisno o dnevnoj inspiraciji.

Za kraj su, kako i priliči glazbenicima, i u naš program unijeli glazbenog veselja.

 N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.