Louvre povećao cijene ulaznica uoči Olimpijskih igara u Parizu

MIGUEL MEDINA / AFP

Ulaznice za Louvre poskupjele su za pet eura uoči Olimpijskih igara 2024. godine, objavljeno je na stranicama pariškog muzeja.

Cijena ulaznice od danas je povećana za gotovo 30 posto, sa 17 na 22 eura. Posjet Louvreu i dalje će biti besplatan za osobe mlađe od 18 godina i za stanovnike Europskog gospodarskog prostora mlađe od 26 godina.

Kako uprava muzeja objašnjava u priopćenju, poskupljenje je posljedica inflacije i poskupljenja električne energije. No, svaki drugi posjetitelj ima pravo pogledati izložbu besplatno, napominju iz muzeja.

Otvoren 1793. godine, Louvre je najposjećeniji muzej na svijetu. Godine 2022. njegovu zbirku, koja se prostire na 86 tisuća četvornih metara, pogledalo je 7,2 milijuna ljudi, što je muzeju donijelo 76,5 milijuna eura.

U 2023. godini broj posjetitelja iznosio je 8,9 milijuna, a 3,6 milijuna posjetitelja (41%) u muzej je ušlo besplatno.

Pariz očekuje oko 15 milijuna turista koji će posjetiti Ljetne olimpijske igre, objavilo je Ministarstvo turizma.

Ranije je najavljeno da će se cijena putovanja pariškom podzemnom željeznicom udvostručiti tijekom Olimpijade 2024. te će iznositi četiri eura, a ne 2,10 eura kao sada. Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza, a Paraolimpijske igre od 28. kolovoza do 8. rujna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.