Nastavak “Istjerivača duhova” od petka u hrvatskim kinima

Kultura 19. stu 202111:04 0 komentara
Columbia Pictures Corporation / / AFP / Profimedia

Paralelno s otvaranjem u američkim kinima, hrvatska publika će od petka imati priliku pogledati dugoočekivani nastavak originalnih Ghostbustersa, “Istjerivači duhova: Naslijeđe”.

Distributer Con Film podsjeća kako je prvi film iz tog serijala iz 1984., s Danom Aykroydom, Billom Murrayjem, Sigourney Weaver bio globalni hit, s najvećom zaradom na kino blagajnama dotad.

Pet godina kasnije uslijedio je nastavak koji je ponovno okupio sve glumce iz originala i ostvario približno jednak komercijalni uspjeh.

“Neki će se možda sjetiti i Istjerivača duhova iz 2016., no riječ je ustvari bila o remakeu koji se samim time radnjom nije naslanjao na originale iz 1980-ih i koji kao takav ni od publike, a ni od kritike, nije prihvaćen kao službeni nastavak kultnih Ghostbustersa”, napominje se u najavi.

Prva dva filma i sve vezano uz njih, skafanderi, auto Ecto-1, zamke za duhove, tzv. proton packovi, postali su neizostavni dio pop kulture, a pamti se i pjesma iz filma, osobito refren “Who you gonna call? Ghostbusters!”

Svoju svjetsku premijeru film je imao na ovogodišnjem Comic Conu u New Yorku gdje je filmska ekipa dočekana ovacijama mnogobrojnih fanova.

Njegova radnja prati samohranu majku s dvoje djece koji, nakon što stignu u mali grad, počinju otkrivati svoju vezu s izvornim istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe.

Scenarij su napisali Jason Reitman i Gil Kenan.

Ivan Reitman, redatelj prva dva filma ovaj put je u ulozi producenta, a režiser je njegov sin Jason Reitman (Juno, Ni na nebu, ni na zemlji).

U jednoj od glavnih uloga je Paul Rudd (Ant-Man, serija Prijatelji), nedavno proglašen najseksi muškarcem godine prema magazinu People.

U ostalim ulogama tu su Finn Wolfhard (serija Stranger Things), Carrie Coon (Nestala, serija Fargo) te mlada Mckenna Grace kao Phoebe, unuka dr. Egona Spenglera kojeg je u originalima iz 80-ih tumačio Harold Ramis.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!