Predin: Mi smo pjevali jer smo htjeli nešto reći, a sad usta otvaraju zbog svačega

Kultura 09. ožu 202422:01 0 komentara
N1

Glazbenik i pisac Zoran Predin izjavio je da su njegove generacije rock'n'roll glazbenika pjevale jer su htjeli nešto reći i dodao da danas više nije tako već se "usta otvaraju zbog svačega, ali najmanje da bi se nešto reklo".

“Hoće li se vratiti poruke u glazbu, u rock’n’roll? Možda su neki znakovi da se intelektualni dio publike zasitio pametnih telefona. Vidimo da se vinili vraćaju kao kultni predmeti za promociju glazbe koja nisu poruku u svojim pjesmama”, rekao je Predin na predstavljanju svog romana “Bezgrešna” u Dubrovniku.

Predin, frontman nekadašnjeg slovenskog benda Lačni Franz, ocijenio je i da se danas „slavi glupost, a umjesto vina se slave pijanci“.

„Mislili smo da se takve stvari mogu dogoditi u nekoj Tunguziji, a ne nama. I zato o tome treba danas govoriti jer bi sutra moglo biti kasno. Sve ono što mi se danas čini nemogućim – nije nemoguće. Baš je obrnuto – i te kako je moguće“, rekao je Predin.

Novinar i pisac Boris Dežulović, koji je vodio razgovor s Predinom, rekao je da „danas manje ljudi čita knjige nego što sluša long play ploče“.

Predinova knjiga predstavljena je na festivalu “Rebedu” koji se od 7. do 10. ožujka održava u Dubrovniku, a ove godine nisi ime “Kupi mi, mama, jedan mali rat”. Festival je posvećen i obilježavanju 60. godišnjice rođenja preminulog novinara i pisca Predraga Lucića (1964. – 2018.), jednog od osnivača kultnog nezavisnog tjednika iz najvećeg dalmatinskog grada, Feral tribunea.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!