Preminuo dizajner Igor Ljubičić, autor prepoznatljivih televizijskih špica

Kultura 24. lis 202315:02 0 komentara
Unsplash/Ilustracija

Dizajner vizualnih komunikacija i dugogodišnji član Hrvatskoga dizajnerskog društva Igor Ljubičić preminuo je u subotu u Zagrebu u 51. godini, izvijestio je u utorak HDD.

Igor Ljubičić rodio se 3. travnja 1973. godine. Studirao je produkt dizajn na Studiju dizajna u Zagrebu, a još za vrijeme studija uključio se u rad Studija International Borisa Ljubičića.

Kako ističu iz HDD-a, njegovi  su radovi od 1993. uključeni u glavninu najvažnijih projekata toga Studija, a uglavnom je riječ o izuzetnim digitalnim 3D grafikama i animacijama koje su u to vrijeme bile rijetkost, naročito u hrvatskom grafičkom dizajnu.

Među najvažnijim su takvim realizacijama one nastale u kontekstu vizualnog identiteta Hrvatske radiotelevizije, za koju je proizvedeno više od trideset video sadržaja, većinom različitih špica koje su se svakodnevno prikazivale na sva tri programa nacionalne televizije, što je uključivalo špice za Dnevnik, Vijesti, propagandni program, itd.

Bazirane okvirnim konceptima koje je postavio Boris Ljubičić, 3D ilustracije Igora Ljubičića dale su nizu tih radova njihovu konačnu vizualnu formu i upečatljivost.

Među njima su i nagrađeni projekti kao što su plakati Međunarodnog dana muzeja 1994. i 1997. za Muzejski dokumentacijski centar, plakati i video Helvetica Now, 3D logo, špice i jingleovi sportskih disciplina za 2. svjetske vojne igre u Zagrebu 1999., HAK – Hrvatski autoklub, Optima Telekom, vizualni identiteti Hotela Plitvice i Hrvatske turističke zajednice, kao i 3D video animacija koja je prezentirala dugogodišnji projekt vizualnog identiteta Hrvatske.

Mnogi od tih projekata nagrađeni su prestižnim svjetskim priznanjima, uključujući Graphis Design Annual, New York; Applied Arts, Design & Advertising Awards, Toronto; Communication Arts Award; Art Directors Club, New York; Creativity Annual Awards.

Posljednji ispraćaj Igora Ljubičića bit će na zagrebačkom groblju Mirogoju, u petak 27. listopada u 12.30, navodi HDD.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!