Umro glazbenik Massimo Savić

Kultura 23. pro 202218:02 6 komentara
Jurica Galoic/PIXSELL

Slavni hrvatski glazbenik Massimo Savić preminuo je u 61. godini.

Vijest o smrti objavile su supruga Eni i kći Mirna na njegovoj službenoj stranici na Facebooku.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe.

Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti.

Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”

Vijest o iznenadnoj smrti Massima potvrdili su i iz diskografske kuće Aquarius Records. Massimo Savić je umro u Vinogradskoj bolnici, prenijeli su mediji.

Hrvatski pjevač i skladatelj, Massimo Savić rođen je u Puli 1962. godine. Godine 1982. osniva art rock grupu Dorian Gray s kojom 1983. objavljuje album “Sjaj u tami”, a godinu dana kasnije i “Za tvoje oči”. Bend predvođen Massimom postao je popularan odmah po objavi prvog albuma.

Od 1986. nastupa samostalno te izdaje albume “Stranac u noći”, “Elements”, “Massimo”, “Vještina 1”, “Vještina 2”, “Sunce se ponovo rađa”, “Dodirni me slučajno”, “1 dan ljubavi” i “Sada”. Nakon 2003. uslijedili su albumi s pjesmama koje mu četiri godine za redom donose nagradu Porin.

U rujnu 2008. album “Sunce se ponovo rađa” donosi novi studijski materijal te, na 20. dodjeli diskografske nagrade Porin u Rijeci, Massimo ponovo osvaja statuu za najbolju mušku vokalnu izvedbu i postaje glazbenik s najviše osvojenih Porina u toj kategoriji.

U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri surađivao je s mnogim glazbenicima, među ostalima i s Arsenom Dedićem,

Massimo je devet puta nagrađivan nacionalnom diskografskom nagradom Porinom za mušku vokalnu izvedbu, s prvog Porina dobio je 2004. za izvedbu skladbe “Znam zašto te osjećam”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare