Prvi koncert rock i elektroničke glazbe prilagođen mladima s teškoćama u razvoju

Kultura 08. velj 202409:43 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Nekoliko udruga i Ministarstvo kulture i medija organizira prvi koncert rock i elektroničke glazbe koji je razglasom, rasvjetom i umjetničkim instalacijama prilagođen potrebama djece i mladih s teškoćama u razvoju i disfunkcijom senzoričke integracije.

U okviru programa SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival, u nedjelju 11. veljače u zagrebačkom prostoru za evente HUB385 (Ulica Franje Petračića 6) održat će se prvi koncert rock i elektroničke glazbe koji je razglasom, rasvjetom i umjetničkim instalacijama u prostoru/popratnim umjetničkim sadržajima prilagođen potrebama djece i mladih s teškoćama u razvoju i disfunkcijom senzoričke integracije.

Osnovna je svrha programa uspostaviti inovativni model dostupnosti koncerata/festivala rock i elektroničke glazbe za djecu i mlade u dobi od 13 do 22 godine s teškoćama i disfunkcijom senzoričke integracije, temeljen na hibridnim umjetničkim praksama, univerzalnom/senzoričkom dizajnu i poticanju inkluzije s djecom/mladima urednog razvoja u konzumiranju specifičnih kulturnih sadržaja.

Na prvom koncertu nastupaju:

Lunapark – virovitičko-zagrebački rock bend koji spaja elemente elektroničke i eksperimentalne glazbe s jednostavnošću forme popularne glazbe te kombinira zvukove klasičnog rock benda sa suvremenim načinom stvaranja i aranžiranja glazbe,

DJ E-Base – umjetničko ime Emira Bešića, jednog od najpoznatijih hrvatskih DJ-eva i glazbenih producenata.

Osim glazbenog sadržaja za posjetitelje s teškoćama u razvoju bit će osigurane i tzv. calm-down (smirujuće, opuštajuće) zone s popratnim umjetničkim sadržajima kojima će oni moći pristupiti tijekom izvedbe koncerta uslijed mogućeg senzoričkog (osjetilnog) prezasićenja zvukom (glazbom), svjetlom (rasvjetom) ili drugim elementima u prostoru.

Kako bi se ostvarila inkluzija s djecom/mladima urednog razvoja u konzumiranju ponuđenih kulturnih sadržaja, koncertu će prisustvovati i učenici Humanističke gimnazije iz Zagreba, privatne srednje škole s pravom javnosti.

Program SUGFEST u partnerstvu provode udruga SVIMA, umjetnička organizacija Oblikovna likovna radionica Plemenitaš i Udruga Multimedijalist (nakladnik internetskog radija Radio 808), a sufinancira ga Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske na temelju rezultata Javnog poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu/mlade s teškoćama u razvoju u 2023. godini.

Dodatne informacije o programu pronađite na stranici na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!