Savršeni marginalci za N1: Splasnuo je entuzijazam za Hladno pivo. Mile je gurao u jednu stranu, a mi u drugu…

Kultura 07. pro 202322:30 > 22:31 0 komentara
N1

Savršeni marginalci su četveročlani bend koji čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz Deafness By Noize. Sviraju isključivo prva tri albuma grupe Hladno Pivo, nedavno su u Rijeci obilježili jubilarni, trideseti rođendan legendarnog debija "Džinovski", a 22. prosinca dolaze u Tvornicu kulture. O koncertu u Rijeci i razlogu zbog kojeg su se odlučili vratiti korijenima, razgovarali su s Ilijom Jandrićem u Newsnightu N1 televizije.

Vraćanje punk zvuku

“Žešći zvuk se uvijek provlačio, ali ovo je onaj iskonski zvuk s početka karijere. Mislili smo da je to dobra prilika s obzirom da je ove godine 30 godina od Džinovskog”, kazao je Zoki.

Podijelio je i dojmove s koncerta u Rijeci, kojim su obilježili 30. rođendan debitantskog albuma Hladnog piva: “Iznad očekivanja. Ispalo je odlično, pogotovo zato što nismo bili sigurni kako će ljudi uopće reagirati.”

“Već nakon prve pjesme je sve bilo jasno, čim publika pjeva i svi sve znaju. Meni je to isto kao i prije”, nadovezao se Suba.

Na pitanje zašto se bend više ne zove Hladno pivo, Zoki je odgovorio: “Zato što to više nije Hladno pivo. Imali smo razgovor o tome da svatko može svirati pjesme koje smo zajedno stvorili kao Hladno pivo, ali smo se više odlučili za stariju varijantu. Možda možemo ubaciti tu i tamo neku žešću pjesmu iz kasnijeg perioda Hladnog piva, ali to će uvijek biti iznenađenje.”

“Nema lijepih razlaza, ali nikad nismo bili za varijantu flogging a dead horse. Splasnuo je entuzijazam, Mile je gurao u jednu stranu, mi u drugu…”, dodao je Suba.

Oporavak nakon šest mjeseci u Zambiji

Gitarist Savršenih marginalaca Zoran Subošić “Zoki”, jedan je od Hrvata koji su ranije ove godine zadržani u višemjesečnom prisilnom boravku u Zambiji.

Progovorio je o iskustvu: “Kad dođe do sretnog razrješenja situacije i kada imaš dijete koje je tvoje, ne trebaš gledati previše unazad. Zamislite da idete sa svojom familijom na skijanje ili ljetovanje i dođe nekakva imigracija i razdvoji vas od tog djeteta, strpa vas u zatvor, ne vidite dijete šest mjeseci…to je to.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!