Zašto biste uvijek trebali zamrzavati limun?

Lifestyle 08. velj 201611:39 > 11:42
Pixabay (Ilustracija)

Limun je jedna od najzdravijih voćki na planeti. Krcat je hranjivim tvarima, a limunska kiselina pomaže nam u borbi protiv bakterija i virusa, no jeste li znali da zapravo kora limuna sadrži najviše vitamina i minerala dragocjenih za naše zdravlje?

Kora svježeg limuna nije nimalo ukusna, ali zato postoji način na koji ćete je učiniti ne samo jestivom, već i ukusnom.

Limun je izuzetno zdravo voće, no želite li iz limuna izvući zaista maksimum jedite ga – zamrznutog. Naime, najzdraviji dio limuna je njegova kora koja uvijek ostane neiskorištena. Zamrznete li limun, koricu ćete učiniti ne samo jestivom nego i ukusnom te će imati svježi okus citrus.

Kako najbolje zamrznuti limun? Narežite limun na kriške, stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i pohranite u zamrzivač. Kada poželite pojesti krišku limuna jednostavno je izvadite iz zamrzivača i pojedite tako smrznutu. Limun, i korica i meso, na taj će način ‘pucati’ od osvježavajućeg okusa citrusa.

Evo koje ćete sve vitamine i minerale unijeti u organizam kada pojedete limun s koricom:

– vitamin C, B6, A i E

– folna kiselina

– kalcij

– bakar

– željezo

– cink

– magnezij

– kalij

– bjelančevine

– riboflavin

– niacin

– tiamina

– fosfor

Limun je nezamjenjivi saveznik u borbi protiv gripe i viroze, a limun je i sastojak prirodnog antibiotika kojeg vrlo lako možete napraviti sami, piše Zadovoljna.hr.