4 svakidašnja okidača bolesti na koje ne obraćamo pažnju

Lifestyle 28. kol 201710:26 > 10:29
Pixabay

Donosimo vam četiri opasnosti u našem životu koje bismo trebali izbjegavati ili regulirati jer u suprotnom uzrokuju zdravstvene probleme

1. Nedostatak sna. Potreban nam je kvalitetan san kako bi tijelo nesmetano provodilo svoje unutarnje procese detoksikacije. Stručnjaci preporučaju osam sati sna svaku noć.

2. Gotova hrana. Kada se umorni vraćamo s posla, ponekad je najlakše doći u trgovinu i kupiti već skuhanu hranu. Međutim, unos gotove hrane u tijelo trebao bi biti minimalan i trebali bismo izbjegavati često konzumiranje takvih jela jer ne sadrže potrebne nutrijente i često su puni nezdravih masti, šećera i toksina.

3. ‘Neuredna’ prošlost. Ako ste dugo vremena pušili, konzumirali brzu hranu ili pili veće količine alkohola, to ostavlja dugoročne posljedice na vaše zdravlje. Čak i kada se riješimo tih ‘poroka’, tijelo ih pamti.

4. Proizvodi za čišćenje. Želimo čist dom bez bakterija pa često posežemo za raznim sredstvima za čišćenje koja u sebi sadrže kemikalije i iako dobro ispunjavaju svoju svrhu, zapravo nisu dobri za za zdravlje ako ih koristimo nepravilno.

Prilikom čišćenja zaštitite ruke gumenim rukavicama, a ukoliko na proizvodu piše da zaštitite i dišne puteve, obavezno to učinite, piše Zadovoljna.hr.