Zašto neki mogu jesti brzu hranu – i ne udebljati se

Lifestyle 15. lip 201515:58 > 16:12
pixabay.com

Novo istraživanje objavljeno u časopisu Scientific Reports otkriva kako je tajna u soli.

Naime, dodavanje puno soli u hranu bogatu masnoćama sprIječila je daljnje gomilanje kilograma kod miševa, tvrde znanstvenici.

Iako je ovo otkriće u suprotnosti s dosadašnjim teorijama, znanstvenici su uvjereni kako je različita količina soli imala značajni efekt na to kako su miševi probavljali hranu, i pogotovo na činjenicu kako tijelo apsorbira masnoću.

Ovo otkriće objašnjava i zašto se ljudi ne osjećaju uvijek dobro nakon što konzumiraju hranu bogatu soli i masnoćama.

”To je zato jer natrij ne utječe na sve ljude isto”, pojašnjava Keri Gans za Yahoo Health.

Gans ističe da ovo najnovije istraživanje ne može biti izlika za prežderavanje brzom hranom. ”Uvijek povezujemo loše zdravlje s debljinom, ali možete biti i mršavi i imati brojne komplikacije sa zdravljem”, zaključuje Gans