Četiri namirnice koje nikada ne bismo trebali podgrijavati

Lifestyle 07. svi 202309:02 0 komentara
krumpirići, pečeni krumpir, tepsija, zdjela, pećnica, kuhanje
Pexels / ilustracija

Podgrijavanje hrane postalo je česta navika svim onim ljudima koji nemaju dovoljno vremena za svakodnevnu pripremu obroka.

Ipak, ne reagiraju sve namirnice dobro na podgrijavanje, bilo zbog načina na koji reagiraju s bakterijama dok se čuvaju ili zbog proteina koji se razgrađuju tijekom kuhanja, prenosi Index Fit. Kako objašnjavaju dijetetičari, namirnice koje nije pametno podgrijavati uključuju:

piletinu

rižu

krumpir

gljive.

Naime, ako ove namirnice dulje ostanu na sobnoj temperaturi, njihove spore se postepeno razmnožavaju i time mogu proizvesti otrove koji uzrokuju povraćanje ili proljev, a podgrijavanjem riže nećemo se riješiti tih otrova, donosi Independent.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!