Davor Rostuhar izgradio VR kino da bi prikazao prvi hrvatski VR film

Lifestyle 03. pro 202317:12 0 komentara
PROMO

Nakon velikog uspjeha prethodna tri projekta ("Hrvatska iz zraka", "Polarni san" i "Ljubav oko svijeta"), Klub za ekspedicionizam i kulturu i novim projektom "Lovci sakupljači" pomiče granice pripovijedanja priča i prati velike ambicije u kulturi i avanturizmu: lansira prvi hrvatski VR film "Lovci sakupljači" te u samom centru Zagreba otvara prvo specijalizirano VR kino u Hrvatskoj.

Predsjednik KEK-a, putopisac i fotograf Davor Rostuhar, svoje je multimedijsko stvaralaštvo proširio i na najnoviju tehnologiju u pripovjedanju priča – Trodimenzionalni videozapis u 360 stupnjeva. Taj format gledatelje prenosi u sam film, oni postaju potpuno okruženi filmom, odnosno uronjeni u njega, pa se osjećaju kao da su prebačeni u neku drugu, virtualnu realnost (VR). Zato se takav oblik pripovijedanja priča kratko zove VR.

PROMO

Davor Rostuhar snimio je prvi hrvatski VR film, dokumentarac “Lovci sakupljači VR” koji dokumentira život jednog od posljednjih plemena lovaca sakupljača na svijetu – plemena Hadza u Tanzaniji. Kroz kombinaciju knjige, VR filma i multimedijalnog predavanja, Rostuhar priča puno veću priču o čovjeku, čovječanstvu, našem odnosu s okolišem i suživotu u društvu.

U VR kinu KEK, prvi mjesec prikazivat će se isključivo novi Rostuharov film “Lovci sakupljači VR” kao i održavati “Eventi s autorom” koji gledanje filma kombiniraju s multimedijalnim predavanjem o projektu te Q&A sesijom s autorom. Od Nove Godine, moći će se pogledati i drugi aktualni svjetski dokumentarni, umjetnički i avanturistički filmovi.

Glavni je fokus VR kina KEK na stvaranju osjećaja imerzivnosti, odnosno potpune perceptivne unesenosti koja posjetiteljima omogućuje stvarni doživljaj prizora koji ih virtualno okružuje. Sjedeći u udobnim rotirajućim sjedalima te korištenjem VR headseta, posjetitelji se virtualno teleportiraju u neki drugi svijet, mogu istraživati najudaljenije kutke svemira, otputovati u prošlost ili posjetiti mašte velikih umjetnika.

PROMO

“Posjetom ovom kinu u samom centru Zagreba, u Petrinjskoj 51, posjetitelji si otvaraju nove i neslućene horizonte doživljavanja, učenja i komuniciranja, te si stječu duboka iskustva za pamćenje! VR kino KEK otvoreno je za posjetitelje u subotu 2. prosinca, a VR iskustvima moguće je prisustvovati svakim danom osim ponedjeljka, od 16 sati do 23 sata. U prostoru će se također služiti piće i kokice, dostupni za konzumaciju svim članovima KEKa. Učlanjenje je moguće na licu mjesta. Godišnja članarina u iznosu dva eura uključuje godinu dana popusta od 20 posto na sve proizvode KEKa i sva iskustva VR kina KEK”, kažu organizatori.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!