Djeca koja žele gledati finale EURA u VB moći će u ponedjeljak kasniti u školu

Lifestyle 09. srp 202113:12 1 komentar
REUTERS

Djeca koja vole nogomet moći će u nekim engleskim školama u ponedjeljak ujutro doći kasnije na nastavu kako bi mogla ostati budna i u nedjelju navečer gledati Englesku protiv Italije u finalu turnira Euro 2020.

Engleska momčad borit će se u svojem prvom velikom finalu nakon osvajanja Svjetskog kupa 1966., što je jedinstveno iskustvo u životu, ne samo za školsku djecu, već i za mnoge njihove roditelje.

Međutim, početak u 20 sati po lokalnom vremenu roditeljima znači dilemu: pokušati svoju uzbuđenu djecu odvesti u krevet prije utakmice ili ih pustiti da gledaju i riskiraju umoran ponedjeljak?

U obavijestima roditeljima ravnatelji dviju škola pokušali su malo olakšati taj izbor nudeći neobavezni početak nastave u 10.30 sati.

“Radije bismo da djeca budu odmorna i u školi spremna za učenje, nego cijeli dan odsutna ili mrzovoljna!”, stoji u pismu roditeljima čija djeca pohađaju osnovnu školu Birklands u Mansfieldu, u središnjoj Engleskoj.

“Neka gledaju, razgovaraju o timskom radu, motivaciji, otpornosti i možda razočaranju. Ovo je prilika za učenje”, objašnjava se u pismu.

Dobre vijesti za učenike ni tu možda neće završiti.

Nakon polufinalne pobjede u srijedu nad Danskom, peticija kojom se traži državni praznik ako Engleska pobijedi prikupila je više od 300.000 potpisa.

Upitan o mogućnosti slobodnog dana za proslavu, ministar prometa Grant Shapps ideju nije odbacio, ali je oklijevao obvezati se: “Ne želim ovo ureći!”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare