Evo zašto biste trebali držati sapun pored kreveta

Lifestyle 04. pro 202307:38 0 komentara
Pexels

Prednosti ove prakse će vas ugodno iznenaditi.

Rutina prije spavanja uključuje mnoge stvari: tuširanje, pranje zubi i presvlačenje u najudobniju pidžamu koju možemo naći samo su neke. Prije danas možda nikada niste razmišljali o stavljanju sapuna kao bitne stvari na svoj noćni ormarić, ali sigurni smo da će vas prednosti iznenaditi.

Osim korištenja pod tušem ili umivaonikom, komad sapuna može održavati vašu sobu i kuću čistima na načine koje niste mogli zamisliti, piše House Digest.

Može odbiti insekte i prljavštinu

Jedna od najučinkovitijih prednosti držanja sapuna u blizini je njegova sposobnost da odbija insekte i prljavštinu. Ako ste vrtlar, možete staviti komad sapuna u svoj vrt kako biste spriječili korov i zaštitili svoje biljke od gladnih kukaca i životinja. Također možete koristiti sapun kako biste spriječili paukove u svom domu na bezopasan način.

Prema Medical News Today, sapun i deterdžent također su jednostavan i siguran način za kontrolu insekata u kući, posebno komaraca i drugih insekata koji se hrane krvlju. Dr. Clement Vinauger, docent na Virginia Techu, objasnio je da su sapuni jakog mirisa – poput kokosa ili eukaliptusa – odbojni za mnoge kukce.

Ako je vaša soba sklona privlačenju insekata, komad sapuna na okviru kreveta ili noćnom ormariću može otjerati ove bube i očistiti vašu sobu od preostalih insekata. Ulje citronele, koje se koristi u repelentima za insekte, može se naći u određenim medicinskim sapunima. Za najbolje rezultate stavite svježe otvoren spaun na krevet, okvir ili madrac. Kad izlazite van, stavite mali komadić u džep kako biste odbili insekte.

Sapun pomaže kod sindroma nemirnih nogu

Vjerovali ili ne, sapun bi vam također mogao pomoći kod uobičajenog neurološkog poremećaja: sindroma nemirnih nogu (RLS). Na primjer, dr. Mehmet Oz rekao je kako neki vjeruju da komad sapuna pomaže opustiti noge preko noći. “Ljudi ga stavljaju pod plahte”, objasnio je. “Mislimo da je lavanda opuštajuća i možda sama po sebi korisna.” Oko 42% pacijenata s RLS-om pozitivno je odgovorilo na ovu otopinu sapunice, čak i ako to nije znanstveno dokazano.

Za početak stavite svježi sapun jakog i umirujućeg mirisa ispod plahte. Sindrom nemirnih nogu obično je karakteriziran neodoljivom željom za pomicanjem nogu, što često sprječava pacijente da se opuste i zaspaju. Iako nema znanstvenih dokaza da komad sapuna može izliječiti RLS, National Library of Medicine izvještava da jaki mirisi poput lavande i kokosa imaju inhalacijska svojstva koja smiruju parasimpatički živčani sustav i reguliraju tjelesne procese. Za najbolje rezultate, poravnajte noge preko sapuna kako biste izravno ohladili živce.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!