Evo zašto je važno oprati grožđe i koji je najučinkovitiji način za to

Lifestyle 06. srp 202318:48 0 komentara
Pexels

Prije nego što počnete uživati ​​u zalogaju ovog svježeg voća, važno je znati kako oprati grožđe i zašto mu je za potreban zdrav piling.

Grožđe je jedno od voća za koje se očekuje da će najvjerojatnije biti prekriveno pesticidima. Kad proizvodi sadrže tako ozbiljne kemikalije, trebate odvojiti malo više vremena kako biste bili sigurni da ste ih stvarno dobro očistili.

Dobre vijesti su da sredstva koja su vam potrebna za temeljito pranje grožđam vjerojatno se već nalaze u vašoj kuhinji, prenosi Reader’s Digest.

Najbolje vrijeme za pranje grožđa je neposredno prije nego što ga jedete. Ako ga operete unaprijed, višak vlage od pranja bit će plodno tlo za bakterije i ubrzati proces starenja. Kako biste bili sigurni da je vaše grožđe zaista čisto, isprobajte jednu od metoda koje donosimo. U svakom slučaju važno je da pri ruci imate sodu bikarbonu.

Korištenje soli i sode bikarbone za pranje grožđa

Grožđe koje želite jesti isperite u hladnoj vodi. Zatim stavite grožđe u zdjelu i pospite ga s jednom žličicom soli i jednom žličicom sode bikarbone. Prstima nježno protresite i ribajte grožđe otprilike jednu minutu. Nakon toga stavite grožđe u fino sito ili cjedilo i isperite hladnom vodom. Sada je vaše grožđe sigurno i spremno za jesti.

Korištenje octa i sode bikarbone za pranje grožđa

Stavite grožđe koje želite jesti u zdjelu i napunite ju vodom toliko da prekrije grožđe. Dodajte dvije žlice sode bikarbone i dvije žlice octa (bijeli ili jabučni). Prstima promiješajte bobice grožđa u otopini kako biste ih ravnomjerno prekrili. Pustite grožđe da odstoji u otopini 10 do 15 minuta i potom ih izvadite ih iz zdjele, stavite u sito ili cjedilo i isperite hladnom vodom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!