FOTO Ovo je i službeno najljepši stan na svijetu

Lifestyle 28. stu 202319:24 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Stan u Barceloni dobitnik je prestižne nagrade za najljepši stan na svijetu.

Barri Gòtic je gotička četvrt u Barceloni u starom dijelu grada Ciutat Vella, gdje živi glazbenik Manu Chao.

A iza neuglednih vrata oronule sive kamene zgrade ukrašene grafitima, nalazi se nagrađivani stan otvorenog plana iza studija David Kohn Architects (DKA), prenosi Zadovoljna.rs.

“Carrer Avinyó” je stan smješten u stambenoj zgradi s početka 19. stoljeća, koji je 2013. godine na Inside festivalu u Singapuru osvojio prestižnu titulu za najljepši interijer na svijetu, koji će se i ove godine održati u tom gradu.

Arhitekt David Kohn maksimalno je iskoristio nezahvalan prostor u trokutastom objektu i fantastično ga oblikovao u mjesto poželjno za život.

Posebno dizajniran namještaj fantastično je prilagođen asimetričnim zidovima i vrtoglavim stropovima, iskorištavajući svaki kvadratni centimetar.

Posebnu pozornost privlače neobično postavljene pločice, podijeljene na zelenu s jedne i crvenu s druge strane stana, koje prate oblik zgrade.

Stan ima otvoreni dnevni boravak, kupaonicu i tri spavaće sobe, dok je treća soba duga i uska. Stanove na tom području nije lako renovirati jer su prostori u njima obično podijeljeni u nezgodne prostorije.

View this post on Instagram

A post shared by antivlerē (@antivlere)

Stan Carrer Avinio tvrtke David Kohn Architects i dalje je avangarda za ovo područje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!