Kako napuniti perilicu posuđa? Mnogi to rade krivo, donosimo ispravan način

Lifestyle 02. kol 202308:08 0 komentara
Paul Dronsfield / Alamy / Alamy / Profimedia

Znate li da postoji ispravan način na koji biste trebali puniti perilicu posuđa? U nastavku pročitajte koji je to kako biste izbjegli najčešće greške zbog kojih vam je perilica obično pretrpana.

Stavite šalice, šalice i zdjelice licem prema dolje na gornju policu. Na taj način će se bolje očistiti, jer će prljavi dio biti izravno okrenut prema izvoru vode i neće skupljati male lokvice vode, navodi Real simple.

Plastično posuđe, posebno ono koje je od tanjeg materijala, trebalo bi također ići na gornju policu jer se grijaći element obično nalazi na dnu perilice posuđa.

Tanjuri, zdjele za posluživanje i drugi veliki predmeti trebali bi biti složeni na donjoj polici, a sve što je glomazno bi trebalo biti okrenuto prema stražnjoj strani perilice radi bolje raspodjele težine.

Nagnite stvari pod kutom kako se voda ne bi skupljala na konkavnim površinama. Što se tiče pribora za jelo, viljuške i žlice bi trebali biti okrenuti prema gore kako bi najprljaviji dio bio izložen vodi.

S druge strane, noževi koji se mogu prati u perilici posuđa trebali bi biti usmjereni prema dolje radi sigurnosti, kako se ne biste slučajno porezali tijekom pražnjenja.

Čaše za vino također možete prati u perilici i to tako da ih okrene prema dolje i smjestite na gornju policu. Kada perete čaše za vino i drugo osjetljivo posuđe, pazite da između njih postoji razmak kako se ne bi dodirivali tijekom ciklusa pranja.

Prije nego započnete ciklus, lagano protresite ladice perilice. Dobro je ako čujete zveckanje, ali ne smije biti lupanja i udaranja osjetljivog posuđa jedno od drugo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.