Koje ulje koristiti ovisi o tome što se kuha. Isto je važno znati na kojoj temperaturi se može zagrijavati kako se ne bi izgubio okus ulja.
Maslinovo ulje
Maslinovo ulje, savjetuju stručnjaci, koristi se za jela mediteranske kuhinje. I to ekstradjevičansko ulje koje se ne bi smjelo zagrijavati na više od 180 stupnjeva , a može i rafinirano koje se može zagrijavati na većoj temperaturi, piše The Guardian.
Kokosovo ulje
Za jela Indijske i Azijske kuhinje koriste se kokosovo ulje, ulje od senfa i ghee maslac. Za duboko prženje bolje je ulje uljane repice i kikirikija.
Biljna ulja
Općenito za duboko prženje najbolje je koristiti i suncokretovo ulje jer se može zagrijavati na vrlo visokoj temperaturi, a može se i više puta koristiti.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!