Koru od naranče uvijek bacite u smeće? Nemojte, može poslužiti za brojne stvari

Photo by Léa Deleligne on Unsplash

Kad jedemo naranču, uživamo u sočnim kriškama, a kore bacamo. Međutim, kako otkriva Bright Side, te kore možemo iskoristiti, pa bismo možda trebali dobro razmisliti prije nego što ih bacimo u smeće.

Izbjeljivanje zuba

Kad razmišljamo o tome što znači imati sjajan osmijeh, prva misao obično su bijeli zubi. Narančine kore sadrže prirodni spoj nazvan limunska kiselina koji se često dodaje pasti za zube, a može vam pomoći da zube učinite biserno bijelima. Jednostavno svoje zube jednom tjedno oribajte narančinom korom i isperite.

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje

Izrada vlastitog sredstva za čišćenje od narančine kore jednostavan je način da smanjite otpad i uštedite novac. Možete ga upotrijebiti za čišćenje prozora, ploča za kuhanje… Jednostavno u jednu bocu ulijte malo alkoholnog octa i dodajte narančine kore. Smjesu držite u hladnjaku nekoliko tjedana i s vremena na vrijeme protresite.

Odbijanje insekata

Osušite malo narančine kore. Napunite bocu s raspršivačem vodom i dodajte joj osušene kore naranče. Poprskajte ga kad god trebate!

Riješite se neugodnih mirisa

Jasno je da nitko ne uživa u mirisu nogu, iako je to normalno i vrlo često. Još jedna izvrsna uporaba narančinih kora jest stavljanje kore u svaku cipelu preko noći i uživanje u svježem mirisu citrusa ujutro dok oblačite cipele, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.