Kućanski poslovi umjesto vježbanja: Evo koji sagorijevaju najviše kalorija!

Lifestyle 12. sij 202311:43 0 komentara
Pexels / Photo by cottonbro

Vrlo malo nas može reći da uživa u kućanskim poslovima – čišćenje kupaonice i kuhinje, pranje rublja i glačanje teško da su definicija zabave. No, možda biste se osjećali motiviranima da obavite sve zadatke koje imate kada bismo vam rekli koje sve koristi za sebe možete imati od kućanskih poslova.

Naime, istraživanje Wren Kitchensa otkriva da svaki mjesec sagorijevamo više od 50 000 kalorija, samo obavljajući kućanske poslove. što znači da možete sagorjeti i do 1478 kalorija svaki dan, piše Good Housekeeping.

Ribanje poda

Wren Kitchens procjenjuje da svaki tjedan provedemo 138 minuta brišući podove, čime sagorijevamo 405 kalorija. To je jednako kao da napravite 340 potisaka u čučnju, a istovremeno ste produktivni.

Usisavanje

Svi poslovi koji sagorijevaju najviše kalorija izvrsni su za toniranje mišića ruku i ramena.

Usisavanje je odmah iza brisanja, jer s 132 minute usisavanja vašeg doma svaki tjedan sagorijevate 387 kalorija.

Metenje poda je također odlično za kondiciju pa bi trošenje vremena na čišćenje poda brisanjem, usisavanjem i metenjem moglo sagorjeti više od 1000 kalorija svaki tjedan!

Istovar stvari iz auta

Podizanje vrećica iz automobila dobro je za kondiciju,i time možete potrošiti više od 300 kalorija svaki tjedan.

Spremanje stvari

Uvijek premještate stvari po kući? Bilo da se radi o pronalaženju novog doma za biljku ili premještanju namještaja, raspremanjem stvari možete brzo postati fit. Dok trčite gore-dolje po stepenicama, premještajući stvari, procjenjuje se da ćete sagorjeti čak 240 kalorija dnevno!

Pranje rublja

Pranje rublja može biti dug i naporan proces. Dok ste napunili perilicu rublja, ispraznili je, ispeglali svoju odjeću i pospremili je, vjerojatno se osjećate kao da ste vježbali. No, zapravo i jeste.

Pranjem rublja, peglanjem i odlaganjem odjeće možete sagorjeti više od 700 kalorija svaki tjedan, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!