Ovi kuhinjski trikovi stvarno djeluju, barem tako tvrde ljudi koji su ih isprobali.
Jelima s rajčicom dodajte mrkvu
Umaku i jelima s rajčicom se često dodaje šećer za smanjenje kiselosti.
Ako želite izbjeći dodavanje šećera, možete ubaciti pire ili naribanu mrkvu. Ima prirodnu slatkoću i tako će smanjiti kiselost, prenosi Index.
Maslac će dati finu teksturu
Za još veću kremoznost umaka od rajčice dodajte mu maslac na kraju kuhanja, kad maknete umak s vatre.
Umiješajte da se rastopi.
U vruću čokoladu dodajte prstohvat soli
Znamo kako je dobro dodati prstohvat soli u biskvite za kolače. Dodajte je i u vruću čokoladu.
Sol se neće osjetiti, već će istaknuti okus čokolade.
Promijenite okus pire krumpira
Ako vam je standardni pire od krumpira dosadio, dodajte mu malo hrena. Dodajte malo po malo, ovisi koliko je ljut hren koji imate, ali i koliko jako želite da se osjeti.
Ovakav pire od krumpira sigurno neće proći nezapaženo.
Umjesto vode zalijevajte temeljcem
Trik koji biste svakako trebali koristiti je dodavanje temeljca umjesto vode.
Ako vaše jelo zahtijeva dodavanje vode, zamijenite je temeljcem. To može biti povrtni, riblji, pileći ili goveđi temeljac. Upravo zato, kada kuhate temeljac, skuhajte veću količinu i zamrznite, tako ćete ga uvijek imati pri ruci.
Zamrznite prezrele banane
Prezrele banane odlične su za biskvite – slatke su i imaju onaj fini okus kad se ispeku, a daju sočnost.
Želite li da vam banana bread ispadne još bolje, prvo zamrznite prezrele banane. Prije upotrebe ih odmrznite i zatim koristite kao glavni sastojak.
Takve banane će biti još slađe pa nećete morati koristiti puno šećera.
Dodajte majonezu u quiche
Kada smutite nadjev za quiche, dodajte malo majoneze. Majoneza čini jela laganijima i pufastijima.
Dodajte kocku leda kad podgrijavate hranu
Ako podgrijavate ostatke ručka za večeru u mikrovalnoj, dodajte kockicu leda.
Nastat će dodatna para koja će pospješiti podgrijavanje i jelo se neće toliko isušiti.
Iskoristite stari kruh za mrvice
Krenuli ste pohati meso, a ponestalo vam je krušnih mrvica? Iskoristite stari kruh.
Natrgajte ga na komadiće, stavite u lim i pecite u pećnici na nižoj temperaturi dok ne dobije zlatnu boju i isuši se. Usitnite ga valjkom za tijesto ili u multipraktiku.
Dobit ćete domaće krušne mrvice koje će poslužiti kao bolja zamjena. Osim što ćete iskoristiti kruh koji vam više nije bio dobar za jelo, svježe mrvice će dati bolji okus pohanom mesu jer one kupovne nekad od stajanja jednostavno više nisu onakve kakve bi trebale biti.
Napravite maslac sa začinskim travama
Bilo koji komad mesa pečen na naglo bit će svečaniji ako mu dodate komadić maslaca sa začinskim travama.
Jednostavno ga je napraviti – omekšali maslac samo pomiješajte s biljem po želji koje ste nasjeckali na sitno. Prebacite ga na papir za pečenje i zarolajte u obliku male štruce. Držite u hladnjaku i po potrebi režite, prenosi Index.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!