Mnogi za to ne znaju: U perilici rublja postoji skriveni dio koji je potrebno čistiti svaka tri mjeseca

Lifestyle 28. svi 202406:42 0 komentara
Pexels

Korisnici u komentarima izrazili su svoje oduševljenje.

Perilice uvelike olakšavaju pranje rublja, ali i njih je svako malo potrebno čistiti. Influencerica Barbara Costello, koja ima Instagram račun pod imenom “Brunch with Babs”, pokazala je kako očistiti skriveni dio perilice rublja i produljiti joj životni vijek, prenosi Večernji list.

Savjetovala je da filtar čistite svakih nekoliko mjeseci te je svoje pratitelje izazvala da ga pronađu u perilicama rublja.

“Ako ne znate gdje je filter, mogli biste biti u nevolji jer biste ga trebali čistiti do četiri puta godišnje”, rekla je Barbara, a zatim je pokazala kako ga izvaditi i temeljito očistiti.

“Moj se nalazi na prednjem dijelu perilice. Samo ću otvoriti ova mala vrata i tu je filtar. Imam ručnik i zdjelu”, rekla je.

View this post on Instagram

A post shared by Babs (@brunchwithbabs)

Dok je Barbara uklanjala filtar, voda je potekla iz perilice, no uhvatila ju je u zdjelicu. “Nakon ispiranja filtera u toploj vodi provjerite ima li u perilici bilo kakvih predmeta poput čarapa i sličnoga.”

Barbara je potom na krpu stavila malo bijelog octa. “Prebrišite ovim odjeljak za filter jer je vjerojatno jako prljav. Kada se osuši, filter vratite natrag u perilicu rublja”, istaknula je.

“Sada nećete više morati brinuti o filteru vaše perilice rublja nekoliko mjeseci. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, no zaista je produljilo vijek trajanja mašine, a vi ćete imati puno ljepše rublje”, kazala je Barbara.

Ubrzo su joj se u komentarima javili oduševljeni pratitelji. “Što? Imam poprilično godina i ovo sam tek sad doznao! Wow!”, “Strah me i pomisliti što je u našoj perilici jer smo u unajmljenom stanu dok ne kupimo naš”, samo su neki od komentara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!