Morate prestati vjerovati u ovaj mit o čišćenju

Lifestyle 29. pro 202307:17 0 komentara
Pexels

Jeste li ikada došli na javno mjesto ili u nečiji dom i pomislili: 'Mmm. Miriše tako čisto'? Postoji nešto u tom višenamjenskom sredstvu za čišćenje s mirisom bora, spreju za namještaj s mirisom limuna i sredstvu za čišćenje podova s ​​mirisom lavande što godi nosu i navodi nas da vjerujemo da se nalazimo u čistoj okolini, ali je li ona doista čisto?

Što je uopće “miris čistoće” i što nešto čini čistim? Nažalost, jaki mirisi u mnogim proizvodima za čišćenje ne moraju nužno biti jednaki svojstvima dezinfekcije i ubijanja klica. Iako možda imate kuhinju ili kupaonicu koja odlično miriše, tamo još uvijek mogu vrebati virusi i bakterije.

Merriam-Webster rječnik definira “čisto” kao bez prljavštine, onečišćenja, kontaminacije i bolesti, ali može li vam to pružiti sam miris? Ne baš.

U većini slučajeva, miris u proizvodima za čišćenje je kombinacija kemikalija koje nisu dizajnirane da učine ništa više od stvaranja ugodnog aromatičnog učinka. Ako želite čist, dezinficiran dom, morat ćete tražiti više od mirisne arome, prenosi House Digest.

Uvijek pročitajte etiketu i popis aktivnih sastojaka na proizvodima za čišćenje. Tamo ćete saznati kakve rezultate možete očekivati, bilo da dezodoriraju, ubijaju klice ili oboje.

Što tražiti kod proizvoda za čišćenje

Odjel za čišćenje u trgovini mješovitom robom može biti neodoljiv sa svim opcijama proizvoda koje možete izabrati, ali ako znate što tražite, to vam može pomoći suziti pretragu. Ako želite istinski čist dom, tražite proizvode koji koriste izraze poput “ubija klice, dezinficira, ubija bakterije/viruse ili antibakterijski. Ako se na ambalaži proizvoda koriste izrazi koji se primarno fokusiraju na miris i čišćenje, a da se ne navodi kako čisti, možda neće pružiti željenu moć ubijanja bakterija.

Osim živopisnog, upečatljivog teksta na prednjoj etiketi, valja pročitati i sitni crni tisak na popisu aktivnih sastojaka. Opće je poznato da izbjeljivač ili natrijev hipoklorit ima sposobnost ubijanja virusa, bakterija i gljivica. Kvartarni amonijevi spojevi, koji obično završavaju riječima “amonijev klorid”, također mogu ubiti te mikrobe, pa potražite te riječi na popisu aktivnih sastojaka.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!