Nemojte složiti krevet čim se probudite: Može biti opasno, evo zašto

Lifestyle 04. svi 202406:56 0 komentara
Pexels

Iako volimo da je sve na svom mjestu, pokazalo se da je pametnije ostaviti "neuredan" krevet.

“Zatezanje” zgužvane posteljine i deka na krevetu nakon buđenja za mnoge je obavezno, a brojna su istraživanja pokazala da je ova navika dobra za mentalno zdravlje.

No, kad je riječ o fizičkom zdravlju, čini se da to ipak ne bismo trebali činiti. Pokazalo se da je “pametan” potez ostaviti krevet nepospremljen, odnosno ne navlačiti pokrivač nakon buđenja, prenosi krstarica.com.

Razlog su grinje. Ove golim okom nevidljive životinje uzročnici su alergija i astme. Hrane se stanicama naše mrtve kože, a za njihovo razmnožavanje pogoduje topli okoliš. Baš onako kako je u krevetu, ispod pokrivača.

Kako bi ih se barem djelomično riješili, dobra je odluka ostaviti “neuredan” krevet kako bi grinje bile izložene nižim temperaturama i svježem zraku te uginule. Upravo to opravdava postupke naših majki i baka koje uvijek skidaju plahte s kreveta i stavljaju ih na prozor ili balkon da se prozrače.

Ako, poput mnogih, ujutro nemate vremena tražiti mjesto gdje možete raširiti cijeli pokrivač, a da bude na hladnijem zraku, ostavite posteljinu “neurednu” kako biste se riješili barem dijela grinja, savjetuju stručnjaci i poručuju da ako spavate goli, svakako češće mijenjajte posteljinu, barem dva puta tjedno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!