Neobičan slijepi putnik poremetio izuzetnu točnost japanske željeznice

Lifestyle 17. tra 202411:12 0 komentara
Pexels / Ilustracija

Točnost japanskih željeznica, poznata u cijelom svijetu, u srijedu je narušena zbog prisutnosti neobičnog slijepog putnika - zmije, objavila je uprava za brze vlakove u Japanu.

Zmija duga oko 40 centimetara, za koju se ne zna je li otrovna, viđena je u vlaku iz Nagoye za Tokio i izazvala je uzbunu među putnicima. Razlog prisutnosti zmije u vlaku nije poznat.

“Teško je zamisliti da zmija sama ulazi u vlak na stanici”, rekao je neimenovani glasnogovornik željezničke kompanije JR Central. Ta tvrtka upravlja linijom brzih vlakova (shinkansen) koja povezuje Tokio s Osakom preko Nagoye.

Glasnogovornik je rekao da postoji pravilo protiv nošenja zmija na vlak Shinkansenu, ali je dodao da se prtljaga putnika ne provjerava.

Posljedica pronalaska slijepog putnika, koji ipak nije izazvao paniku niti bilo kakve ozljede, bilo je kašnjenje vlaka od 17 minuta.

Otvorena 1964. i kasnije proširena, mreža Shinkansen nikada nije doživjela nesreću koja je rezultirala smrću ili ozljedom putnika, priopćile su Japanske željeznice.

Brzi vlakovi postižu maksimalnu brzinu od 285 kilometara na sat, a tijekom cijele poslovne godine 2022./23. vlakovi su u prosjeku kasnili 1,1 minutu. To uključuje kašnjenja uzrokovana prirodnim katastrofama koje su česte u Japanu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!