Nesvjesne greške govora tijela koje mnogi čine na intervjuu za posao

Pexels

Od pogrbljenosti do izbjegavanja kontakta očima, ovo su najčešće greške u govoru tijela koje treba izbjegavati tijekom intervjua za posao koji želite.

Pogrbljenost

Pogrbljenost može djelovati kao da vam nedostaje samopouzdanja i entuzijazma. Uspravite se kako biste djelovali profesionalno i angažirano.

Prekrižene ruke

Prekrižene ruke na prsima mogu signalizirati obrambeno ili zatvoreno ponšanje. Umjesto toga, držite ruke otvorenima kako biste odavali dojam pristupačnosti, prenosi timesofindia.com.

Izbjegavanje kontakta očima

Izbjegavanje kontakta očima može se interpretirati kao neiskrenost ili nesigurnost. Držite redovit kontakt očima sa svojim ispitivačem i pokažite svoju pozornost i samopouzdanje.

Vrpoljenje

Pretjerano vrpoljenje, poput lupkanja nogom ili igranja kosom, može vam odvratiti pažnju i ukazivati na to da ste nervozni. Umjesto toga, prakticirajte mirnoću kako biste djelovali smirenije, sabranije i usredotočenije.

Neprestano gledanje na sat

To sugerira da je osoba nestrpljiva ili nezainteresirana za razgovor ili intervju i stoga provjerava vrijeme. Izbjegavajte provjeravati ručni sat, zidni sat ili vaš mobitel. Poštujte vrijeme poslodavca i budite prisutni tijekom razgovora.

Igranje sa stvarima

Igranje sa stvarima poput penkala ili spajalica za papire može indicirati dosadu ili anksioznost. Držite ruke mirno i izbjegavajte ponašanje koje će vas ometati.

Čvrsto prekrižene noge

Čvrsto prekrižene noge mogu prenijeti napetost i nelagodu. Zadržite opušteni položaj sa stopalima na podu ili lagano prekriženim gležnjevima.

Pretjerano gestikuliranje

Iako gestikulacija može poboljšati komunikaciju, pretjerani pokreti mogu ometati razgovor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.