Novo istraživanje pokazalo u kojoj se prostoriji većina ljudi najčešće svađa

Pixabay

Istraživanje Resi, najveće arhitektonske platforme u Velikoj Britaniji, pokazalo je da je prostorija koja izaziva najviše sukoba među članovima kućanstva kuhinja, a 15 posto ispitanika reklo je da im to stvara probleme s obitelji.

Usporedbe radi, iako mislite da mnoga kućanstva vode svađe oko toga tko će se prvi tuširati ujutro, samo sedam posto je reklo da kupaonica izaziva sukob.

Osim toga, samo sedam posto je reklo da najviše uživa u druženju u kuhinji, a 65 posto je izabralo dnevnu sobu kao omiljenu za provod s ljudima. Više od polovice (54 posto) vjeruje da je dnevna soba najbolja za opuštanje, u usporedbi sa samo četiri posto onih koji su odabrali kuhinju za opuštanje.

Resi je naručila istraživanje pod nazivom “Znanost o sretnom domu” kako bi saznala kako se zaista osjećamo u prostoru u kojem živimo i anketirala je 2.005 ljudi.

Njihov partner za istraživanje podataka Focaldata koristio je osobine ličnosti iz OCEAN modela profiliranja koji koriste psiholozi kako bi procijenili koliko domovi ljude čine sretnima.

Ogromnih 49 posto je reklo da im je dnevna soba najvažnija prostorija, u usporedbi sa samo 17 posto onih koji su rekli da je to kuhinja.

Od svih prostorija u kući, 30 posto nas bi dalo prednost ulaganju u kuhinju u odnosu na bilo koji drugi prostor, što je brojka koja skače na 74 posto za one koji nemaju otvoren prostor. Dvije trećine nas (64 posto) nema kuhinju otvorenog tipa.

Četvrtina (25 posto) također je rekla da je kuhinji potrebno najviše poboljšanja od svih prostorija u kući, a cifra skače na trećinu (36 posto) onih koji su generalno nezadovoljni svojim domom.

Osim toga, 36 posto je reklo da kuhinja zahtijeva najviše održavanja, više od bilo koje druge prostorije u kući, prenosi Express.co.uk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.