Otočko vrijeme: Neka popularna odmarališta pomiču satove jedan sat unaprijed

Lifestyle 20. svi 202408:24 0 komentara
Pexels / Ilustracija

Možda je istina da luksuzna odmarališta na Maldivima zaista imaju sve - tirkiznu vodu, bogat morski život i, u nekim slučajevima, vlastiti vremenski sustav.

“Otočko vrijeme” nije figurativna izreka koja poziva goste da se opuste i zaborave na minute koje prolaze.

Mnoga odmarališta, odnosno resorti, pomiču svoje satove najmanje jedan sat unaprijed u odnosu na službenu vremensku zonu zemlje – što je pet sati ispred srednjeg vremena po Greenwichu (GMT+5).

“Ova namjerna prilagodba vremena je više od pukog hira putovanja; to je promišljeno poboljšanje iskustva gostiju, koje zadovoljava različite potrebe naših međunarodnih posjetitelja,” rekao je Mohit Dembla, generalni direktor JW Marriott Maldives Resort & Spa za CNN.

Više dnevnih aktivnosti i večere uz zalazak sunca

Iako se ovo pomicanje od jednog sata možda ne čini kao velika stvar za one koji žive na mjestima gdje su dani dugi, velika je razlika kada ste na odmoru i imate ograničen broj sati dnevnog svjetla za sve aktivnosti.

“Budući da je većina odmarališta na Maldivima smještena na vlastitim privatnim otocima i često kilometrima daleko od kopna Maléa, često rade prema vlastitim pravilima, odnosno ‘otočkom vremenu’ tako da putnici mogu iskoristiti dodatni sat dnevnog svjetla svaki dan kako biste se u potpunosti prepustili uživanju u odmaralištu”, objašnjava Zhilah Vego, direktor prodaje i marketinga u St. Regis Maldives Vommuli Resort.

Ne slijedi svako otočko odmaralište otočko vrijeme

Ne slijedi svako odmaralište na Maldivima otočko vrijeme. To uključuje i Kurumba, koja ima čast biti prvo odmaralište u zemlji.

“Ovdje u Kurumba Maldives ne koristimo otočno vrijeme i nikada nismo, jednostavno zato što kao prvo odmaralište na Maldivima koncept otočnog vremena nije postojao”, kaže Ali Farooq, upravitelj odmarališta Kurumba, koje je otvoreno 1972. godine.

“Mnogi članovi našeg tima putuju na posao iz Maléa pa također volimo poštovati njihovu ravnotežu između posla i privatnog života, a naše je iskustvo pokazalo da je gostima zgodnije i manje zbunjujuće biti u jednoj vremenskoj zoni. Kurumba je udaljena samo kratku vožnju gliserom od zračne luke tako da ne gube vrijeme dok ostaju ovdje.”

Tijekom godina odmarališta u drugim zemljama su iz raznih razloga kreirala svoje vremenske zone, ali na Maldivima ih je svakako najviše. Za Demblu, sve se svodi na putnikovo iskustvo.

“Resort nije samo pružanje luksuznog smještaja i usluga; Radi se o održavanju okruženja u kojem je vrijeme prilagođeno udobnosti i preferencijama naših cijenjenih posjetitelja”, kaže on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!