Piće koje vam može poremetiti kvalitetu sna, a ne sadrži kofein

Lifestyle 10. svi 202418:49 0 komentara
Pixabay

Što se tiče dobrog sna, postoje mnoge stvari koje nam je rečeno da trebamo isprobati. Neki stručnjaci tvrde da jedenje kivija prije spavanja ili otvoren prozor mogu pomoći da brže zaspite.

S druge strane, postoje neke stvari koje trebamo izbjegavati prije spavanja kako bismo lakše usnuli. Postoje očite stvari, poput izbjegavanja kofeina – ali postoji i manje očita stvar koju možda niste uzeli u obzir.

Možda ćete se osjećati jako pospano nakon pola litre piva ili čaše vina, ali ispada da vam alkohol također može pokvariti noćni san, prenosi Mirror.

Stručnjaci za spavanje iz Bed Kingdoma otkrili su potencijalne uzroke nesanice, a jedan od njih vezan je uz navike pijenja alkohola i konzumacije nikotina. Iako alkohol često ima učinak da brže zaspite, ispijanje alkohola prije spavanja može uzrokovati fragmentiran san i može biti uzrok čestih buđenja tijekom noći, tvrde stručnjaci.

“Studije su otkrile da pijenje alkohola unutar četiri sata prije spavanja može negativno utjecati na kontinuitet i trajanje sna, što dovodi do toga da se budite tijekom noći i mučite se da ponovno zaspite. Ako imate problema sa spavanjem nakon večernjeg pića, pokušajte popiti zadnje piće otprilike četiri sata prije odlaska u krevet kako biste bili sigurni da je vaše tijelo imalo dovoljno vremena za probavu i metabolizam alkohola prije nego što pokušate zaspati.”

Studije su također pokazale da je konzumiranje nikotina prije spavanja povezano s nesanicom, jer utječe na sposobnost tijela da se ugasi i zaspi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!