Filmski automobili koji su postali zvijezde velikog platna za sva vremena

Auto 18. lip 202422:06 0 komentara
unutrašnjost DeLorean vremenske mašine
Pexels

Svežite se i uživajte u vožnji!

5. Acura NSX – Pulp Fiction, 1994

Acura NSX je pomalo neobičan izbor za čovjeka koji pomaže u rješavanju problema, i to onih koji ponekad uključuju čišćenje ljudske glave koja je upravo eksplodirala, ali kada je problem udaljen 30 minuta, a rješenje treba stići za 10, NSX će to osigurati.

4. Volkswagen Microbus – Little Miss Sunshine, 2006

Na putu do natjecanja ljepote u Redondo Beachu, obitelj Hoover doživi kvar na autu. Kako vrijeme ističe i nemaju sreće u pronalaženju zamjenskog dijela, obitelj je prisiljena gurati žuti Volkswagen Microbus kako bi ga pokrenuli.

Nakon mnogih svađa tijekom cijelog putovanja, kvar VW-a tjera obitelj da radi zajedno kao tim.

3. Lotus Esprit SE – Pretty Woman, 1990

Kako bi impresionirao djevojku, Edward Lewis (Richard Gere) dolazi u ovom automobilu kako bi se sastao s Vivian Ward (Julia Roberts).

Problem je, međutim, što Edward ne zna voziti s ručnim mjenjačem.

Podcjenjujući njezinu sposobnost vožnje, Lewis nudi Ward priliku za volanom, a ona brzo prihvaća, a zatim Ward uskače u vozačko sjedalo i pokazuje Edwardu Lewisu kako se Lotus Esprit treba voziti.

2. B90 Taxi – The Fifth Element, 1997

Kada Leeloo (Milla Jovovich) skoči sa zgrade i sleti na B90 Taxi kojim upravlja Korben Dallas (Bruce Willis), dobijemo, možda iznenađujuće, jednu od najromantičnijih scena u znanstveno-fantastičnom filmu.

I samo zato, leteći taksi zaslužio je mjesto na ovom popisu.

1. DeLorean DMC-12s, Back to the Future

Od početnog prikazivanja filma 1985. godine do danas, DeLorean nastavlja kultivirati međugeneracijsku bazu obožavatelja.

To je lako jedan od najprepoznatljivijih filmskih rekvizita svih vremena i stalno je prisutan u filmovima, video igrama, a popularan je i među kolekcionarima, piše Motor Trend.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!