Riješite se mirisa hrane u plastičnim posudama uz ovaj jednostavan trik

Lifestyle 21. stu 202319:22 0 komentara
Shutterstock

Ako imate smrdljive plastične posude za pohranu hrane, problem nije u čistoći.

Svoje plastične posude možete prati više puta, ali one će i dalje zadržati dugotrajne mirise.

Te mirise možete ukloniti samo talogom kave. Budući da je plastika porozna, sklona je zadržavanju različitih mirisa. Što više koristite ove posude, više mirisa nanosite. Možda ćete čak otkriti da se ti mirisi prenose na sve nove namirnice koje spremate u posude, čineći da vaše palačinke mirišu poput prošlotjednih lazanja, piše House Digest.

Iako sami sapun i voda možda neće ukloniti neugodne mirise koji se šire do vašeg nosa, možete ih upotrijebiti za čišćenje zamrljanih plastičnih posuda prije izvođenja ovog trika. U kombinaciji s vodom, molekule sapuna djeluju razbijajući sve tvrdokorne bakterije. Međutim, to možda neće biti dovoljno za neutralizaciju mirisa.

Kupnja novih posuda samo nepotrebno povećava količinu otpada na odlagalištima, stoga je njihova prenamjena uvijek idealna. Zahvaljujući jednostavnom pristupu sastojcima mljevene kave, možete ukloniti tvrdokorne arome sa svog plastičnih posuda u tren oka.

Dodajte talog kave u svoje plastične posude

Za ovaj trik, samo stavite svježi talog kave u plastičnu posudu, dobro je zatvorite i ostavite preko noći. Ako dodajete iskorišteni talog od kave, provjerite je li suh i da nije dodirivao ništa drugo. Ujutro samo uklonite talog kave i isperite posudu.

Zašto talog kave funkcionira?

Za početak, kava sadrži dušik koji smanjuje oksidaciju. Oksidacija je izravno odgovorna za mirise hrane, uzrokujući kvarenje proizvoda i ispuštanje neugodnih mirisa. To znači da je talog kave sastojak koji ne samo da vas izvlači iz popodnevnog umora, već djeluje i na održavanje svježeg mirisa hrane.

Kada ste gotovi, možete očistiti svoje lonce i tave istim talogom od kave. Ako ustanovite da ovaj trik ne uklanja temeljito neželjene mirise, uvijek možete pomiješati vodu i sodu bikarbonu da napravite pastu. Nanesite ga u svoje posude, ostavite ih da odstoje najmanje jedan dan i isperite. Tako ćete uvijek pri ruci imati čiste posude bez mirisa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!