Sa samo jednim dodatkom, vaše cherry rajčice će bujati i imati puno plodova

Lifestyle 29. svi 202406:47 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Postoji jedan bitan sastojak kojeg se rajčice ne mogu zasititi, a čini ih punima i sočnima. Ako osigurate da vaše biljke cherry rajčice dobiju dovoljnu opskrbu kalcijem, možete se radovati obilnoj žetvi punih i aromatičnih rajčica.

Ova vitalna hranjiva tvar igra ključnu ulogu u razvoju cherry rajčica, pridonoseći snazi i strukturi staničnih stijenki biljke.

Bez dovoljno kalcija biljke rajčice mogu brzo strunuti.  To ne utječe samo na izgled rajčica, već i na njihov okus i ukupnu kvalitetu. Kalcij pomaže u formiranju čvrstih staničnih stijenki, osiguravajući da se plod pravilno razvija i ostaje čvrst i sočan.

Također pomaže u cjelokupnom rastu biljke, poboljšava apsorpciju hranjivih tvari i pomaže u zaštiti od bolesti i štetnika.

Kako biste osigurali da vaše biljke cherry rajčice dobiju potreban kalcij, postoji nekoliko metoda koje možete primijeniti. Jedan od najjednostavnijih načina za povećanje razine kalcija u vašem vrtnom tlu je dodavanje vapna, piše Express.

Vrtno vapno, napravljeno od mljevenog vapnenca, bogato je kalcijevim karbonatom. Nanesite vapno na tlo prije sadnje i dobro ga obradite kako biste osigurali ravnomjernu raspodjelu.

Druga metoda je korištenje zgnječenih ljuski jaja koje su izvrstan i prirodan izvor kalcija. Zdrobite ih na male komadiće i pospite ih po dnu biljaka rajčice. Kako se ljuske jaja razgrađuju, one će polako otpuštati kalcij u tlo, osiguravajući stalnu opskrbu za vaše biljke.

Također možete primijeniti gnojivo bogato kalcijem. Ova se gnojiva mogu pronaći u većini vrtnih centara i namijenjena su za miješanje s vodom i primjenu izravno na tlo ili kao prskanje.

Gips je još jedan izvrstan izvor kalcija. Za razliku od vapna, gips ne mijenja pH vašeg tla, što ga čini odličnom opcijom ako trebate povećati razinu kalcija bez utjecaja na kiselost tla. Nanesite gips prema uputama na pakiranju.

Osim dodavanja kalcija u tlo, važno je održavati pravilnu praksu zalijevanja. Nedosljedno zalijevanje može spriječiti apsorpciju kalcija u korijenu biljke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!