Zdravstveni benefiti ovog mirisnog začina su brojni, ne samo da će poboljšati probavu već će i ublažiti upale. A ovo su sasvim dovoljni razlozi da ga koristite što češće.
Većina ljudi kada koristi svježi đumbir polazi od pretpostavke da ga treba oguliti. I tako u smeću završi mnogo mirisnog, svježeg začina. Izgleda da sve radimo pogrešno…
Najbolji način da ogulite đumbir?
Jedini točan odgovor je da ga uopće ne trebate guliti.
Dr. Kanchan Koya, stručnjakinja za začine, otkriva da je “kora” đumbira jestiva pa nije potrebno guliti ga. Prema njenim riječima, u kori se nalazi “dvaput više korisnih polifenola nego u mesu i, još važnije, bogatija je jedinstvenim i različitim spojevima”.
Budući da je kora pomalo vlaknasta, najbolje je koristiti u juhama ili čaju – odnosno onda kada ćete to što pripremate prije konzumacije procijediti.
Ipak, za sve one kojima bi ta vlakna smetala, Koya prepopručuje da đumbir ogulite tako što ćete koru sastrugati žlicom. Tako ćete sačuvati više svježeg mirisnog začina nego kada biste upotrijebili nož, prenosi Ljepota i zdravlje.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!