Većina ponavlja istu grešku prilikom beskontaktnog plaćanja: Evo kako platiti karticom

Lifestyle 20. svi 202416:00 0 komentara
Eduardo Soares/Unsplash

Beskontaktno plaćanje je jedan od najčešćih načina plaćanja u 21. stoljeću. Mnogi više vole koristiti kartice umjesto gotovine, ali izgleda da neki još uvijek ne znaju kako pravilno koristiti kartice. Jedan frustrirani trgovac stoga je odlučio upozoriti na najčešću grešku prilikom beskontantnog plaćanja karticom.

Prislanjate li karticu uz POS uređaj i strpljivo čekate zvučni signal ili je odmah spremate nazad u novčanik?

Jedan prodavač je podijelio video na svom TikTok profilu koji detaljno objašnjava prilično jednostavnu proceduru koja brojnim kupcima i dalje ne sjeda.

Video je ubrzo postao viralan, a on je jasno dao do znanja koliko je frustriran što kupci zloupotrebljavaju platnu karticu, piše City Magazine.

“Iskreno, prezirem beskontaktno plaćanje i ovo govorim u ime svih radnika. Pričekajte nekoliko sekundi nakon što dodirnete uređaj za plaćanje prije nego što izvadite karticu. Kada dodirnete, morate pričekate zvučni signal, jednostavno, morate pričekati nekoliko sekundi umjesto da odmah uklonite karticu.

Mislite li zaista da je kartica povezana za ovih nekoliko sekundi?“ dodao je.

“Kada se od vas zatraži da svoju karticu ili mobilni uređaj približite nekoliko centimetara beskontaktnom simbolu na terminalu za plaćanje, ovisi od uređaja do uređaja, možete dodirnuti, postaviti je iznad ili ispod uređaja. Vaša uplata će biti sigurno obrađena za nekoliko sekundi. Kada je vaša uplata potvrđena, uklonite je“, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!