Vjerojatno koristite previše omekšivača: Najgora doza je jedan čep

Lifestyle 27. svi 202422:59 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Za savršeno čisto i mirisno rublje važno je ne pretjerati s praškom, ali ni s omekšivačem.

Stavite prljavu odjeću u perilicu, pomoću linija na bočnoj strani čepa omekšivača odredite koliko je potrebno za tu količinu rublja i ulijte je, zar ne?

Krivo!

Postoji nekoliko grešaka koje se mogu izbjeći kada je u pitanju pranje rublja, a korištenje previše omekšivača je najčešća greška.

Zapravo, ako niste znali, čak i korištenje najniže mjere koja je označena na bočnoj strani čepa omekšivača vjerojatno previše!

Što manje – to bolje! A evo zašto bi ga trebali koristiti što je manje moguće.

Koliko omekšivača zapravo trebamo koristiti?

Ako se pitate koliko omekšivača koristiti, nemojte ići prema linijama na čepu. Umjesto toga zgrabite žlicu!

Na TikTok profilu @wirecutter razbijen je mit da će odjeća izgledati čistije ako koristimo što više omekšivača. Jedna velika žlica omekšivača troši se na 3,5 kilograma rublja, što znači da se dvije žlice koriste za obične perilice rublja kapaciteta sedam kilograma, prenosi krstarica.com

Kako ćete znati koristite li previše omekšivača?

Prema raznim stručnjacima za pranje rublja, uključujući Mary Gagliardi, zvanu Doktorica Praonica rublja, znanstvenicu iz The Clorox Company, previše omekšivača može rezultirati uništenjem odjeće i čak uzrokovati kvar perilice rublja.

Prvi znak da koristite previše omekšivača pojavit će se na vašoj odjeći

Kruta i tvrda odjeća – umjesto očekivanih mekih i svježih rezultata – znači da je tijekom ciklusa pranja u perilici bilo previše omekšivača. Također zadržava ostatke omekšivača na odjeći, jer stalno prisutna pjena sprječava da se predmeti u stroju trljaju jedni o druge kako bi učinkovito isprali sapun, piše Espresso.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!