Vodoinstalateri otkrili koje dvije stvari nikad ne bacaju u WC školjku

Lifestyle 12. pro 202322:30 0 komentara
toalet, wc, wc školjka, zahod
Unsplash/Ilustracija

Vodoinstalateri su otkrili uobičajene pogreške koje su vidjeli da stanari rade i što oni osobno nikada ne bi učinili u kupaonici nakon svog dugogodišnjeg iskustva.

1. Neće staviti vlažne maramice u WC školjku

Samo zato što proizvod kaže da se može ispirati ne jamči da to i jest, prenosi HuffPost.

“Vlažne maramice su veliko ne”, rekao je AJ Jenkins, vodoinstalater iz Oklahome.

Vodoinstalaterka Kelly Ireland iz Philadelphije također je upozorila protiv korištenja vlažnih maramica jer ćete u tom slučaju “platiti ćete veliku svotu novca da vam počupaju dvorište. To je vaša druga opcija kada se radi o starim vodovodnim sustavima”, upozorila je.

“Reći vlažne samo znači da će proći kroz vaš WC. Ali ono što čini vašem vodovodnom sustavu, pogotovo ako imate starije cijevi, jest da se maramice ne raspadnu ako imate, na primjer, lijevano željezo,” rekla je Ireland.

“Imala sam slučajeve u kojima sam provela cijela dva dana čisteći odvod i dođete do točke u kojoj pomislite: ‘Sada moramo iskopati cijelu ovu cijev.’

Ako koristite vlažne maramice, bacite ih u kantu za smeće, a ne u WC školjku, rekla je Ireland.

2. Neće baciti tampone u WC školjku

Slično tome, klonite se bacanja tampona i menstrualnih proizvoda u WC školjku kako biste izbjegli začepljenja odvoda u budućnosti.

“Jeste li ikada zabili tampon u vodu? Doslovno se samo širi”, rekao je Ireland.

3. Ne koriste sredstvo za odčepljivanje kao jedinu metodu otčepljivanja

Samo izlijevanje sredstva i drugih teških kemijskih sredstava za čišćenje odvoda u kadu za rješavanje začepljenja kose može učiniti više štete nego koristi.

“Ono što će sredstvo učiniti, ako ne poznajete svoj vodovodni sustav i imate stare cijevi, jest da će zapravo proždrijeti stare cijevi. Dakle, naravno, riješit će se začepljenja, ali će također početi padati kiša u vašoj dnevnoj sobi”, rekla je Ireland.

Dodala je da je još jedan problem to što sredstvo za čišćenje može premjestiti nakupine u vašim cijevima na drugo područje do kojeg je teže doći. “Ako se zalije u oštri zavoj, onda imate veliko začepljenje”, rekla je kao primjer.

Slično tome, Jenkins je upozorio da ne koristite popularnu otopinu sode bikarbone i octa za začepljenje sudoperskih cijevi. “Također nikada ne biste trebali koristiti sodu bikarbonu i ocat za odčepljivanje kupaonskog umivaonika jer oni mogu izjesti gumenu brtvu koja se koristi za spajanje odvoda umivaonika”, rekli su.

“Najbolja metoda za odčepljenje ako je moguće je uranjanje. To je najsigurnije”, rekao je Ireland.

4. Neće instalirati podesivu P-zamku

Način na koji je dizajnirana P-zamka može uzrokovati česta začepljenja, rekao je Jenkins.
“Jedan predmet koji nikad ne bih postavio u kupaonicu je podesivi P-sifon. P-sifoni se često reklamiraju kao prikladno vodoinstalatersko rješenje za vlasnike domova koji rade sami, ali mogu uzrokovati više problema nego što ih rješavaju,” rekao je Jenkins.

“Grebeni na ovim sifonima imaju tendenciju skupljanja naslaga i hvatanja dlaka, što dovodi do čestih začepljenja, a teško ih je odčepiti bez potrebe za rastavljanjem cijelog odvoda”, rekli su. “Korištenje pravih materijala od samog početka dugoročno će vam uštedjeti vrijeme i izbjeći gnjavažu čestog odčepljivanja odvoda.”

5. Ne ostavljaju vodu dok rade na cijevi koja curi

Prije nego što počnete raditi na cijevi za koju sumnjate da curi, zatvorite dovod vode kako biste zaustavili protok vode ili ćete riskirati da voda teče u vašu kupaonicu.

“Nikada ne bih radila na uređaju koji nema pouzdane i ispravne ventile za zatvaranje”, rekla je Carly Carey, vodoinstalaterski pripravnik. “Ako radite na učvršćenju ili se pojavi problem s učvršćenjem kao što je da počne curiti, pokvaren ili neispravan zatvarač neće izdržati.”

Ako uređaj nema vlastiti ventil za zatvaranje, potražite glavni u svojoj kući prije nego što počnete s postavljanjem vodovoda. Obično je blizu bojlera za toplu vodu, vašeg podruma ili blizu temelja vaše kuće izvana.

6. Neće koristiti tablete za izbjeljivanje za čišćenje WC školjke

WC četka i sprej za čišćenje mogu zahtijevati više praktičnog truda nego ispuštanje tablete za čišćenje u WC školjku, ali barem je manje vjerojatno da će prvo uništiti Vaš WC.

“Te plave tablete i tablete za izbjeljivanje koje ljudi drže u spremniku užasne su za WC. Oni kvare dijelove spremnika i stalno ih je potrebno mijenjati”, rekla je Ireland.

Što duže tableta za čišćenje stoji u vašem WC-u, veća je vjerojatnost da će otopit će plastične i gumene brtve, podloške i cijevi oko sebe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!